H2ST Genel Sms-EPosta Gönderi Programı Yardım – Toplu SMS Gönderimi

Kişiler formuna tanımladığınız kişi ve firmaların tamamına veya istediğiniz gruplara veya diğer filtreleri kullanarak seçtiklerinize SMS gönderebilirsiniz.  Gerekli seçimleri yapıp Gönder düğmesine bastığınızda ekranda görünenlerin tamamına SMS gider.   Bu ekranda sadece cep telefonu bilgisi olanlar görünür.

Toplu_SMS_Gonder

Form üzerinde ki alan açıklamaları :

Toplu_SMS_Gonder1

Servis Sağlayıcı Şirket; Hangi firmadan üzerinden gönderim yapacaksanız onu seçiniz.

Gönderen(kurum); Daha önce Kurum  tanımları formundan giriş yaptığımız kişi/kurum bilgisi otomatik olarak gelir.
Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Kurum bilgilerini görmek veya düzeltme yapmak için resimde görüldüğü
şekilde kurum kutusunu açın ve liste öğelerini düzenle düğmesine basın.

Bu Hafta Doğanlar, Bu Hafta Evlenenler;  Grup seçenekleri biri seçildiğinde diğerinin seçimi kaldırılır. Bu hafta içinde doğanlara veya bu hafta içinde evlenenlere kutlama mesajı göndermek için kullanılır. Bu mesaj türü kullanılacaksa her pazartesi sorgulama yapıp filtreye uygun kişi varsa mesaj gönderilir. (Doğum tarihi ve evlenme tarihinin yılın hangi haftasında olduğu bulunur, günün tarihinin haftası ile aynı olan kişi kayıtları gösterilir.)

Aktif;  Aktif işareti olanlara SMS gönderilir. Aktif işareti olmayanlarada SMS gitmesini istiyorsanız işareti kaldırınız. Böylece SMS gitmesini istemediğiniz kişiyi silmek yerine kişi tanımlarından aktif işaretini kaldırmanız yeterli olacaktır.

SMS Grubu; Kişiyi tanımlarken önceden tanımladığımız gruplardan birine dahil ederiz.  Sadece bir gruba dahil olan kişilere toplu SMS göndermek için o grubu seçeriz.  Kişileri fazla gruplara bölmek daha esnek olmamıza yardımcı olacaktır.  Bir örnek verecek olurak, arkadaş grubumuzu iş arkadaşları, okul arkadaşları, çocukluk arkadaşları şeklinde gruplarsak sadece okul arkadaşlarımıza SMS göndermek istediğimizde bu grubu seçip gönderebiliriz. Eğer arkadaşları tek grupta toplamış olsaydık sadece okul arkadaşlarımız ilgilendiren mesajı tüm arkadaşlarımıza göndermiş olacaktık.  Tersi durumda yani arkadaş grubumuzu  iş, çocukluk, okul olarak üçe böldük fakat tamamına aynı mesajı göndermek istiyorsak her grup için işlemi tekrarlarız. Herhangi bir grup seçmek istemiyorsak SMS Grubu alanını boşaltmak için Tüm Gruplar düğmesine basınız.

Toplu_SMS_Gonder2

Servis Sağlayıcı Şirket seçildiğinde bu alan otomatik olarak doldurulur.  Buradaki bilgiler  Tanımlar menüsündeki SMS Şirket Tanımları(Servis Sağlayıcı) seçeneğinde ki formdan alınır. Bu alanlar kilitlidir herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Değişiklik yapmak için Tanımlar menüsünde ki seçeneği kullanınız.

Toplu_SMS_Gonder3  Toplu_SMS_Gonder5  Toplu_SMS_Gonder4

Mesajınız;  Göndermek istediğiniz SMS mesajını liste kutusunu açarak seçiniz. Seçtiğiniz mesaj liste kutusunda görüntülenecektir.  Yeni mesaj eklemek için liste kutusunu açınız, sol alttaki Liste Öğelerini Düzenle düğmesine basınız.

Hitap Şekli; Göndereceğiniz SMS mesajına hitap eklemek istiyorsanız, ekleyeceğiniz hitap şeklini seçiniz. Farklı bir hitap eklemek için Hitap Şekli kutuçuğunu açtıktan sonra sol alt  köşedeki Liste Öğelerini Düzenle düğmesine basarak yeni hitap şekli ekleyebilirsiniz.

“HİTAP+Ad Soyad” EKLE;  işaretlendiğinde mesajınızın başına seçtiğiniz hitap şekli ve gönderilecek kişinin adını soyadını ekler.

“Ad Soyad” EKLE;  işaretlendiğinde mesajınızın başına  gönderilecek kişinin adını soyadını ekler.

“Bakiye” EKLE;  işaretlendiğinde mesajınızın sonuna gönderilecek kişinin borç bakiyesini ekler.

“Gönderen” EKLE;  işaretlendiğinde mesajınızın sonuna gönderen kurum/kişi adı ekler.

BÜYÜK HARF;  işaretlendiğinde mesajınızın tamamını büyük harfe çevirir. İşareti kaldırdığınızda mesaj orjinal duruma getirilir, mesajlarınızı yazarken küçük harfle yazmanız tavsiye edilir.

SMS Gönder;  İstenilen filtremeler yapıldıktan sonra “SMS Gönderilecekler Listesi” nde görünen kişilere mesaj göndermek için SMS Gönder düğmesine tıklayınız. Gönderme işlemi başladığında düğmenin solunda bulunan alanda kaç adet SMS gönderildiği gösterilir. Ayrıca Yardım(?) düğmesinin hemen solunda ilerleme çubuğu gösterilir, buradan ne kadar gönderi yapıldığını ne kadar gönderilecek SMS kaldığını görebilirsiniz.

Toplu_SMS_Gonder6

SMS Gönderilecekler Listesi;  Burada görünen kişilere SMS gönderilir.

Bakiye > ; bu alana ile farklı borç tutarı olanları filtreleyebilirsiniz, örneğin sadece borçu 500 TL den büyük olanlara SMS göndermek için buraya 500 yazın.

toplu_eposta8 düğmesine  tıklanırsa Kişi Ayrıntı formu açılır. toplu_eposta9  düğmesine tıklanırsa o kişiye gönderilecek mesaj görüntülenir.

Mesaj Görüntüleri;

Toplu_SMS_Gonder7 Toplu_SMS_Gonder8 Toplu_SMS_Gonder9 Toplu_SMS_Gonder10