[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Site Apartman Yönetimi Programına giriş

Programa ilk girişte sizden kullanıcı kodu, şifre, kurum ve dönem bilgisi girmenizi isteyecektir. Program kurulumda otomatik olarak bir adet kullanıcı tanımını yapar, bu kullanıcının şifresi de aynı koddur. Kurum ve dönem bilgileride otomatik gelmektedir, öncelikle kendinize ait kullanıcı kurum ve dönem bilgilerini Muhasebe Programından Sistem ana menüsü altındaki Kurum Tanımları ve Kullanıcı Tanımları seçeneklerine girerek değiştiriniz.

Programa ilk girişte Lisans kodu uyarısı verecektir ve Lisans kodu girmeniz için “Lisans Anahtarı” düğmesi aktif hale gelecektir. “Lisansız olarak 20 daireye kadar ücretsiz kullanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyerek programı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Programı kapatmak istediğinizde yine aynı form açılacaktır, çıkış düğmesini basarak programı kapatabilirsiniz. Eğer “Genel Parametrelerden” “Programdan çıkarken otomatik yedek al” seçeneğini işaretlemiş iseniz çıkış işleminden önce dataların ve kullandığınız programın yedeği alınır.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column css=”.vc_custom_1575188078880{margin-top: 30px !important;}”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Tanımlar

Blok Tanımları : Site içersinde yer alan blokların tanımları yapılır. Program tek bir apartman için kullanılacaksa sadece o apartmanın tanımı yapılır. Blok kodu 5 karakterden oluşmaktadır, anlamlı kodlar verilmesi işlemlerde hızınızı arttırabilir.

Konut Tanımları : Bloklarda yer alan her bir bağımsız bölüm, tanımı yapılan bloğa bağlı olarak tanımlanır. Konut kodu 9 karakter ana kod 3 karakter ek kod olmak üzere toplam 12 karakterden oluşur. Konutta oturan kişi değiştiğinde yeni bir ek kod ile konut tanımı yapılır ve her iki kodun hesabı herhangi bir bilgi kaybı olmadan ayrı ayrı takip edilebilir. Yeni bir ek kod açmak için Yeni Ek No ile Kopyala tuşuna basmak yeterlidir.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner css=”.vc_custom_1575188091209{margin-top: 30px !important;}”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Blok Tanımları

Blok tanımlarında blok kodu adı, daire adedi kaç girişi olduğu, toplam m2 si, asansör durumu, teknik bilgilerde elektrik sayaç numaraları su deposu durumu, yönetici denetçi temsilci bilgileri yer almaktadır.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner css=”.vc_custom_1575188091209{margin-top: 30px !important;}”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Resmi net görmek için üzerine tıklayın[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Blok Genel Aidat

Bloklarda aylık olarak o blok içersin de yer alan konutlara tahakkuk edecek aidat varsa buradan tanımlanır. Her konuta eşit tutar aktarılabileceği gibi m2 bazında tahakkuk ta yapılabilir.

Her blok için dört adet ayrı aidat tahakkuku yapılabileceği gibi hepsini toplayıp tek kalemde de yapabilirsiniz. Blok aidat tahakkukunu isterseniz kullanmaya bilirsiniz.

Sitenizin yönetimin planına göre bloklar bütçelerini ayrı yapıyor, fakat kendi blokları için aidat toplamakta zorlanıyorlarsa programın bu özelliğini kullanarak bloklar adına aidat toplayıp ilgili ayın sonunda blok adına toplanan aidatları blok yöneticisinin hesabına aktarabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner css=”.vc_custom_1575188091209{margin-top: 30px !important;}”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Resmi net görmek için üzerine tıklayın

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Konut Tanımları

Konut tanımlarında oturan kişinin ve mal sahibinin isim, telefon, e-posta adresi, TC kimlik no, adres, aidat ve gecikme cezası ile ilgili parametreler, doğum tarihi, evlenme tarihi gibi özel bilgiler, iş ve meslek bilgileri, otomatik ödeme talimatı verdiği banka bilgileri, muhasebe hesap no, anlık borç durumunu gösteren ekstre bilgileri yer almaktadır.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Konut Tanımları – Ekstre

Konut tanımlarında ki ekstre kişinin bilgilerini kontrol ederken borç durumunu da anlık görebilmesi için koyulmuştur. Ekstre bakma döküm alma mail atma işlemleri raporlar bölümündedir.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Fişler

Aidat, tahsilatlar, gecikme cezaları ve devir fişleri işlemleri bu menüden yapılmaktadır. Sistemde tüm borç ve alacak kayıtları fiş bazında tutulduğundan geriye dönük ve anlık raporlara çok hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor.

Bu menüde yer alan diğer bir seçenekte “Muhasebeleştir” buradan istenilen fişler tek bir hareket ile muhasebe programına aktarılabiliyor.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Fişler – Liste

Bu formda belirlediğiniz iki tarih aralığında ki tüm fişlere ait bilgiler listelenir. İstediğiniz fişin üzerine tıklayıp “Fiş Düzeltme” düğmesine basarak veya kayıt seçici üzerine çift tıklayarak fişin detaylarını görebilir kilitli değilse istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

Yeni fiş girmek için açılan kutudan fiş tipini seçip “Yeni (Fiş Tipi)” düğmesine basarak istediğiniz tipte fiş oluşturup, fişe konutlar bazında borç veya alacak kaydı girebilirsiniz.

** Fişlerin birçoğu sistem tarafından otomatik oluşturulmaktadır, otomatik oluşturulan fişler düzeltme yapılmak istendiğinde yine otomatik silinir. bu konu Aidat Hesaplama menüsünde daha ayrıntılı olarak anlatılacaktır.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Fişler – Detay

Aidat ve tahsilatların detayı bu formdan girilir. Seçilen fiş tipine göre sistem otomatik olarak borç veya alacak giriş alanını getirir.

Fiş açıklaması ve belge tipi raporlamalarda kullanılmaktadır.

Satır açıklaması ekstrelere yazılmaktadır.

“Hızlı Ara” düğmesi ile isimden konut kodunu süzerek bulabilirsiniz.

“Tahsilat Fişi Yaz” düğmesi ile a4 veya a5 formatında tahsilat makbuzu yazdırabilirsiniz.

Fişin içeriğinde çok fazla satır olabilir. Aradığınız kaydı bulmak için anahtar kelimeyi fişin altında ki “Ara” alanına yazmanız yeterli olacaktır.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın
]

Fişler – Tahsilat Makbuzu

“Tahsilat Fişi Yaz” düğmesi ile a4 veya a5 formatında tahsilat makbuzu yazdırabilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Fişler – Hızlı Ara

Kilitli olmayan fişlerde “Hızlı Ara” düğmesine basarak veya “Konut Kodu” alanına çift tıklayarak açılacak olan oturanlar listesinden isim baş harfine göre süzgeç yaparak konut kodunu hızlıca bulur, ismin sağında ki düğmeye tıklayarak fişler formundaki Konut Kodu alanına otomatik olarak aradığınız kişinin kodunu yazdırabilirsiniz.

Başka bir yöntemde “Ara” alanına aradığınız kişinin adı veya soyadını yazarak ilgili kişinin Konut Koduna ulaşabilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Fişler – Excelden Bilgi Aktarma

Yeni açtığınız bir tahsilat fişine Konut Kodu, Tutar bazında giriş yaptığınız excel dosyasından bilgi aktarabilirsiniz. Önceden giriş yaptığınız tahsilat fişine ilave yapabilirsiniz.
Bu yöntem ile Bankalardan aldığınız ekstreleri excel ile düzenleyip tek bir hareketle tahsilat fişi oluşturabilirsiniz.

Ayrıca bu yönten ile “ZZ-Gecikme Cezası Hesaplanmayan Fişler” tipli olan fişlere de excelden bilgi atabilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Fişler – Döküm

Yazıcıdan fiş dökümünü almak için Yazdır düğmesine basmamız yeterli olacaktır.

Ekrana gelen raporu “Yardımcı Menü” yü tıklayarak ister direk yazıcıdan kağıda döktürebilir, isterseniz PDF gibi değişik formatlarda bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Fişler – Muhasebeye Aktar

Ay boyunca site programında oluşan aidat ve tahsilat fişlerini sadece birer tıklama ile muhasebe programına aktarabilirsiniz.
Muhasebe programına aktarılan fişler bir daha bu formda görünmez.

Muhasebeye aktaracağız fişin üzerine bir kere tıklayın, fiş tarihini fiş tipini seçin fiş numarasının sağında ki düğmeye tıklayıp son fiş numarası ve yevmiye numarasını alın ve Aktarılacak Fiş Tarihi yanındaki düğmeye basın bu kadar.

Fiş kaç satır olursa olsun bir kaç saniye içerisinde muhasebe programına aktarılmış olacaktır.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Hesaplamalar

Otomatik aidat oluşturma, ödemelere göre gecikme cezası hesaplama (günlük veya aylık) bu işlemleri otomatik silip tekrardan hesaplama excel den aidat aktarma ve geriye dönük tek konuta ait düzeltmeler bu menüden yapılmaktadır.

Aynı ay içersin de veya sıradan geriye dönük aidat ve gecikme cezası hesaplamalarını istediğiniz kadar silip tekrar hesaplata bilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Hesaplamalar – Aidat ve Gecikme Hesaplama

Aidat tarihini, son ödeme tarihini, aidat açıklamasını, metre kareye göre tahakkuk yapılacaksa m2 bedelini genel tahakkuk yapılacaksa genel ilave tutar ve açıklamasını girip formun üst sağ köşesinde ki “Kaydı Kaydet” düğmesine basınız.

Artık ilgili tarihe ait site ve blok aidatlarının tahakkuk bilgilerini oluşturmak için “Aidat Hesapla” düğmesine basmanız yeterli olacaktır.

Günlük gecikme cezası uyguluyorsanız içinde bulunduğunuz güne ait tahsilat bilgilerini girdikten sonra “Günlük Gecikme Hesapla” düğmesine basarak gecikme cezalarını hesaplayabilirsiniz. Bu işlemi her gün yapmak zorunda değilsiniz ister 3 günde bir ister 1 haftada bir isterseniz ayda bir yapabilirsiniz, herhangi bir sınırlama yoktur.

Aylık olarak gecikme cezası işletiyorsanız son ödeme tarihinden sonra o aya ait tüm tahsilat girişleri yapılır ve gecikme cezası için “Gecikme Hesapla” düğmesine basılır.

** Gecikme hesaplama düğmeleri parametrelerden seçeceğiniz gecikme tipine göre görünür. Yani aylık gecikme seçmizseniz aylık gecikme düğmesi günlük seçmişseniz günlük gecikme düğmesi görünür.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Hesaplamalar – Aidat ve Gecikme Hesaplama Excelden Transfer

Excel dosyasında oluşturulan konut kodu ve tutar bazında ki kayıtlar yeni bir fişin içine sistem tarafından otomatik olarak aidat olarak yazdırılabilir. Pay ölçer aidat bilgileri bu şekilde sisteme yüklenebilir.

Daha önceden oluşturulmuş mevcut bir fişin içine seçeceğiniz excel dosyasından aidat ilavesi yapılabilir.

** Excel dosyasında ki konut kodları sistem tarafından kontrol edilir, sistemde tanımlı olmayan konut kodları için herhangi bir işlem yapılmaz. Excel dosyasında konut kodu alanına ek kodu yazmanıza gerek yoktur, sistem ana konut kodlarından aktif olanın ek kodunu bularak aidatı sadece ona yazar.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Hesaplamalar – Düzeltme

Genellikle bankalara yapılan ödemelerde bazen konut kodunun ad soyadın yazılmamasından veya farklı problemlerden kaynaklanan tahsilat hatalarının ve buna bağlı gecikme cezalarının düzeltilmesinde bu form kullanılmaktadır.

Öncelikle düzeltmenin yapılacağı konut seçilir. Unutulmuş girilecek tahsil fişinin ilgili tarihe girişi yapılır. “Tüm Tahsilatlar” düğmesine basılarak seçilen konutun tahsilatları listelenir buradan muhasebeye aktarılanlar kontrol edilir.

Daha sonra “Gecikmeleri Sil” düğmesine basılır. İşlem bittikten sonra “Gecikme Hesapla” düğmesine basılır.

** Başlangıç tarihi olarak tahsil fişi girişi yapılan ayın ilk gününü giriniz. Bitiş tarihi olarak son gecikme hesaplanan ayın son gününü giriniz.
Muhasebeye aktarılan gecikme cezası fişlerini resmi defterler dökülmemiş ve kayıtlar kilitlenmemiş ise silip tekrar aktarabilirsiniz. Eğer resmi defter dökülmüş veya kilitleme yapılmış ise muhasebe programında ters işlem ile düzeltme yapabilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – A Grubu

A Grubu raporlar genellikle kağıda basılacak rapor grubunu içerir. Blok, yazıcı-ekran, kağıt tipi süzgeçlerini kullanabilirsiniz.

Raporu görmek için “Rapor Adı” üzerinde çift tıklamanız veya “Raporu Çalıştır” düğmesine basmanız gerekmektedir.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Konut Bakiye Durumu

Konut bakiye raporunda Konut kodu, oturan adı, aidat tutarı, gecikme cezası tutarı, ödemeler tutarı ve bakiye tutarını gösteren rapordur. Ekrandan görüntülenebileceği gibi istenirse kağıda da döküm almak mümkündür.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Hesap Ekstresi

Genel hesap ekstresi tüm hareketleri gösteren genel hesap ekstresidir. Hızlı çalışması için blok blok alınması tavsiye edilir. Kağıda dökmek için “Yardımcı Menüden” Yazdır düğmesini kullanabilirsiniz.

Toplu ekstre dökümü için kullanılır. Hareket sayısı çok fazla olduğunda her bir konut için fazla sayfa çıktığı için genellikle “Devirli Hesap Ekstreleri” tercih edilmektedir.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Hesap Ekstresi Devirli

Devirli hesap ekstresi “Genel Parametreler” den gireceğiniz “Ekstre Devir Tarihi” ne göre sanal devir alıp devir tarihine kadar olan toplam aidat gecikme ve toplam ödemeleri tek bir satır olarak gösterecektir.

Devir tarihinden sonraki tüm hareketleri satır satır gösterecektir. Ekstrenin son satırında konutun borçu varsa “Kalan Borçunuz” fazla ödeme yapıp alacaklı durumda ise “Kalan Alacağınız” şeklinde bakiyeyi gösterecektir.

Ekstrenin sonunda “Genel Parametrelerde” tanımlanan “Kısa Not” u tek bir satır halinde kalın yazı ile gösterir. Bu alan genel olarak önemli duyurular için kullanılmaktadır.

Ekstrenin sonunda “Genel Parametrelerde” tanımlanan “Hesap Ekstresi Notu” nu bir kaç satır halinde normal yazı tipi ile gösterir. Bu alan ödemelerle ilgili hatırlatma banka hesap numaraları iletişim bilgileri gibi ekstre sahibini hızlıca bilgilendirmeye yönelik kullanılmaktadır.

Hızlı çalışması için blok blok alınması tavsiye edilir. Kağıda dökmek için “Yardımcı Menüden” Yazdır düğmesini kullanabilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Hesap Ekstresi Devirli 3 Kolon

Devirli hesap ekstresi “Genel Parametreler” den gireceğiniz “Ekstre Devir Tarihi” ne göre sanal devir alıp devir tarihine kadar olan toplam aidat gecikme ve toplam ödemeleri tek bir satır olarak gösterecektir.

Devir tarihinden sonraki tüm hareketleri satır satır gösterecektir. Ekstrenin son satırında konutun borçu varsa “Kalan Borçunuz” fazla ödeme yapıp alacaklı durumda ise “Kalan Alacağınız” şeklinde bakiyeyi gösterecektir.

Ekstrenin sonunda “Genel Parametrelerde” tanımlanan “Kısa Not” u tek bir satır halinde kalın yazı ile gösterir. Bu alan genel olarak önemli duyurular için kullanılmaktadır.

Ekstrenin sonunda “Genel Parametrelerde” tanımlanan “Hesap Ekstresi Notu” nu bir kaç satır halinde normal yazı tipi ile gösterir. Bu alan ödemelerle ilgili hatırlatma banka hesap numaraları iletişim bilgileri gibi ekstre sahibini hızlıca bilgilendirmeye yönelik kullanılmaktadır.

Hızlı çalışması için blok blok alınması tavsiye edilir. Kağıda dökmek için “Yardımcı Menüden” Yazdır düğmesini kullanabilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Konut Bakiye Durumu > TL

İstenilen bir tutardan daha fazla borçu olan konutların listelenmesinde ve kağıda dökülmesinde kullanılan bir rapordur. Bu rapor nerede kullanılır? Yönetim kurulunda borç bakiyesi şu kadar TL yi geçenleri icra takibi için avukata verilecektir diye bir karar alınmışsa bu rapor kullanılır veya borçu şukadarı geçenler uyarılacak diye bir karar alınmış ise uyarılacak kişiliri bulmak için kullanılır.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – B Grubu

B Grubu raporlar genellikle ekranda gösterilen rapor grubunu içerir, yazıcıdan dökülmek istendiğinde de seçenekler mevcuttur. Yazıcı-ekran süzgeçlerini kullanabilirsiniz.

Raporu görmek için “Rapor Adı” üzerinde çift tıklamanız veya “Raporu Çalıştır” düğmesine basmanız gerekmektedir.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Konut Ekstre

En fazla kullanılan rapordur. Blok ve Konut kodu girilerek bu konuta ait tüm hareketler listelenir. Konut kodu bilinmiyorsa “Hızlı Arama” düğmesine basılarak oturan veya sahibinin adından aranan konut bulunabilir.

Beş ayrı formatta ekstre dökülebilir, yine beş ayrı formatın içersinden seçilen ektre yapısı e-posta olarak hem oturan hemde sahibine gönderilebilir yazıcıdan döküm alınabilir.

“Günlük gecikme cezaları detayı” düğmesine basılarak son aya ait gecikme cezalarının günlük detayını görülebilir.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Blok İcmal Raporu

İki tarih arasında blok ve konut tipi süzgecine göre konut kodu bazında aidat, gecikme, ödeme ve bakiye tutarının listelendiği rapordur.

İstenirse blok ve konut bazında yazıcıdan dökülebilir.

Tarih aralığında olduğundan toplam borç, gecikme, alacak ve bakiyeyi göstermez sadece seçilen tarihler arasında ki hareketleri dikkate alır.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Banka İcmal Raporu

İki tarih arasında banka ve blok süzgecine göre konut kodu bazında banka kodu, banka adı, hesap no ve hesaba yatan tutarın listelendiği rapordur.

İstenirse yazıcıdan dökülebilir.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Tahsilat Gün Dağılım Raporu

İki tarih arasında konut tipi ve blok süzgecine göre ve tüm konutlar için gün bazında tahsilatları listeler. Raporun amacı tahsilat en fazla geldiği günlerin görülerek ödemelerin yapılacağı tarihleri belirlemektir.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Blok Payları İcmal Raporu

Bloklar adına aidat toplanmış ise bu aidatlardan ne kadarı tahsil edilebildi bloğa ödenecek tutar nedir? İşte bu rapor ile adına aidat toplanan bloklara ne kadar ödeme yapılacağını gösterir.
Yardımcı formlar ile alt detaylara inilip her konut için ay ay detaylı bir şekilde bilgi sunulur.

Rapor konut kodu bazında veya blok bazında yazıcıdan çıktı olarak alınabilir.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Raporlar – Banka Aidat Kesinti Raporu

Bankaya otomatik ödeme talimatı verilmiş ise, anlaşmalı konutların son borç bakiyesi durumlarını bankaya gönderilecek şekilde hazırlar. Bankanın istediği şekilde çıktı alınarak bankaya gönderilir. Kesintiler yapıldığında yine bu formdan “Tahsilat Fişi” düğmesine basılarak otomatik tahsilatların girişi sağlanır.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın
]

Raporlar – Web İçin Dosya Oluştur

Web sitenizden konut ekstrelerini gösterebilmek için data hazırlar, herhangi bir sınırlama yoktur her zaman dataları hazırlayıp web sitenize atabilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Parametreler

Parametreler menüsü, burdan program ile ilgili tanım ve ayarlar yapılır.

– Banka Bilgileri
– Konut Tipleri
– Fiş Tipleri
– Belge Tipleri
– Genel Parametreler

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Parametreler – Genel Parametreler

Genel Parametreler formunda yer alan ayarlar
– Ekstre Devir Tarihi : Ekstrelerde bu tarihe kadar olan hareketlerin toplamını alır, bu tarihten sonra ki her hareketi gösterir.
– Hesap Ekstresi Notu : Ekstrenin altında çıkan hatırlatma notu.
– Kısa Not : Ekstrelerde kullanılacak kısa duyurular.
– Gecikme Cezası Yüzdesi : Gecikme cezalarının hesaplandığı aylık yüzde.
– Gecikme Hesaplama Tipi : Aylık, günlük, günlük + aylık (özel)
– Format : Formlarda ve raporlarda kullanılan format tipi.
– Kaç Desimal : Form ve Raporlarda rakkamların virgülden sonra kaç hane olacağı ( kuruş hane sayısı )
– Raporlarda Sadece Konut Kodu Aktif Olanlar Çıksın : Evet-Hayır
– Programdan Çıkarken Otomatik Yedek Al : Evet-Hayır

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Sistem

Sistem Menüsünden
– Kurum Tanımları
– Yedek Al
– Kullanıcı Tanımları

İşlemlerini yapabilirsiniz

Resmi net görmek için üzerine tıklayın
– Kurum Tanımları

Kurum tanımlarında programı kullanan site, apartman veya yönetimin bilgilerinin gösterildiği formdur.

“Kurum Çalışma Dönemi Bilgileri” ‘ni Dönem Bilgileri alanı içersindeki düğmeye basarak görebilirsiniz.

Bu formda bilgi girişi veya düzeltme yapılamaz tüm bilgiler “Muhasebe Programı” ‘ndan girilir ve düzeltmesi yapılır.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Sistem – Kullanıcı Tanımları

Kullanıcı tanımlarında kullanıcı kodu, adı, şifresi ve yetki grubu seçilerek yeni bir kullanıcı oluşturulabilir.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Devir

Sistemde çok eski yıllara ait verilerde tutulabilmektedir. Fakat bunların günlük işlemleri yavaşlatmaması için belli aralıklarda devir alınması ( mesela 5 yılda bir ) önerilmektedir.
Devir alındığında son alınan devir tarihinden önceki hareketleri bu menüden takip edebilirsiniz.
Bu menüde;
-Devir Öncesi Fişler
-Devir Öncesi Konut Ekstre
-Devir Al

Seçenekleri ile işlem yapabilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Devir – Devir Öncesi Fişler

Normal fişler formu ile aynıdır. Burada sadece son devir alınan tarihten önceki fişleri bulabilirsiniz.

Buradan fiş detaylarını inceleyebilir, yazıcıdan fiş dökümü alabilirsiniz.

Devir fişleri üzerinde düzeltme veya ilave yapamazsınız, herhangi bir fişi veya içersinden bir satırı silemezsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Devir – Devir Öncesi Konut Ekstre

Normal Raporlar B’ deki Konut Ekstresi ile aynı özelliklerdedir. Burada sadece son devir alınan tarihten önceki hareketleri bulabilirsiniz.

İstediğiniz konuta ait devir bilgilerini ekranda görüntülediğiniz gibi yazıcıdan devir ekstresi dökümüde alabilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Devir – Devir Al

Eski dönemleri devir olarak saklamak için bu form kullanılmaktadır.

Devir işlemini başlatmadan önce genel yedek almanızı tavsiye ederiz.

Devir alımı esnasında sistemin herhangi bir duraksama kesinti olmamalı.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Bilgi – Lisans Kodu

Bilgi Menüsünden “Lisans Kodu” na tıklandığında açılan formdan Lisans Anahtarı 1, Lisans anahtarı 2 ve daire adedi bilgilerini girebilirsiniz.

Programı test etmek veya 20 daireye kadar ücretsiz kullanmak için “Lisans’sız olarak 20 daireye kadar ücretsiz kullanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Word – Online Mektup

Word ile oluşturacağınız mektup tasarımlarına otomatik olarak isimleri ve bakiye bilgilerini aldırarak tek bir hareketle yüzlerce farklı mutabakat mektubu oluşturabilirsiniz.

Resmi net görmek için üzerine tıklayın

Excel – Online Durum Raporu

Excel ile oluşturacağınız PivotTable raporları sizin için büyük kolaylık sağlayacaktır. Programa girmeden hazırladığınız excel raporunu açarak Veri sekmesinden Tümünü Yenile düğmesine tıklayarak saniyeler içersinde rapor alabilirsiniz.[/vc_column_text][vc_column_text]I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]