H2ST Genel Sms-EPosta Gönderi Programı Yardım – Toplu e-Posta Mesajı Gönder

Kişiler formuna tanımladığınız kişi ve firmaların tamamına veya istediğiniz gruplara veya diğer filtreleri kullanarak seçtiklerinize istediğiniz mesajı gönderebilirsiniz.  Gerekli seçimleri yapıp Gönder düğmesine bastığınızda ekranda görünenlerin tamamına e-posta gider.   Hatalı e-posta adresi girilmişse veya başka bir sebepten dolayı mesaj gitmez ise E-Posta Gönderilecekler Listesi altında ki Hatalı kutuçuğu işararetlenir.

toplu_eposta

Form üzerinde ki alan açıklamaları :

toplu_eposta1toplu_eposta2

 

 

 

Gönderen(Kurum); Daha önce Kurum  tanımları formundan giriş yaptığımız kişi/kurum bilgisi otomatik olarak gelir.
Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Kurum bilgilerini görmek veya düzeltme yapmak için resimde görüldüğü
şekilde kurum kutusunu açın ve liste öğelerini düzenle düğmesine basın.

SMTP SERVİS; E-postaların hangi servis üzerinden gönderileceği seçimi buradan yapılır. E-posta gruplarını
farklı servisler üzerinden gönderebilirsiniz, her gönderim öncesi servisi değiştirebilirsiniz.
SMTP SERVİS‘lerini görmek veya düzeltme yapmak için resimde görüldüğü şekilde kurum kutusunu açın ve
liste  öğelerini düzenle
düğmesine basın.

toplu_eposta3toplu_eposta4

 

 

 

E-Posta Grubu; Kişiyi tanımlarken önceden tanımladığımız gruplardan birine dahil ederiz.  Sadece bir gruba dahil olan kişilere toplu e-posta göndermek için o grubu seçeriz.  Kişileri fazla gruplara bölmek daha esnek olmamıza yardımcı olacaktır.  Bir örnek verecek olurak, arkadaş grubumuzu iş arkadaşları, okul arkadaşları, çocukluk arkadaşları şeklinde gruplarsak sadece okul arkadaşlarımıza e-posta göndermek istediğimizde bu grubu seçip gönderebiliriz. Eğer arkadaşları tek grupta toplamış olsaydık sadece okul arkadaşlarımız ilgilendiren mesajı tüm arkadaşlarımıza göndermiş olacaktık.  Tersi durumda yani arkadaş grubumuzu  iş, çocukluk, okul olarak üçe böldük fakat tamamına aynı mesajı göndermek istiyorsak her grup için işlemi tekrarlarız.

Aktif;  Aktif işareti olanlara e-posta gönderilir. Aktif işareti olmayanlarada e-posta gitmesini istiyorsanız işareti kaldırınız. Böylece e-posta gitmesini istemediğiniz kişiyi silmek yerine kişi tanımlarından aktif işaretini kaldırmanız yeterli olacaktır.

e-Posta Hatalı;  Bu alan işaretlendiğinde E-Posta Gönderilecekler Listesindeki  Hatalı alanı işaretli olanları listeler. Gönderim esnasında hatalı e-posta adresi girilmişse veya başka bir sebepten dolayı mesaj gitmez ise E-Posta Gönderilecekler Listesi altında ki Hatalı kutuçuğu işararetlenir.  Hatalı e-posta adresleri kontrol edilip  gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra sadece Hatalı alanı işaretli olanlara tekrar mesaj gönderilir, eğer mesaj giderse işaretler otomatik olarak kaldırılır.

Bakiyesi olanlar;  Bu alan işaretlendiğinde bakiyesi sıfırdan büyük olan kişiler listelenir. Borç bildirim mesajı gönderimlerinde kullanılır.

Genel Mesaj, Bu Hafta Doğanlar, Bu Hafta Evlenenler;  Grup seçenekleri biri seçildiğinde diğerinin seçimi kaldırılır. Bu hafta içinde doğanlara veya bu hafta içinde evlenenlere kutlama mesajı göndermek için kullanılır. Bu mesaj türü kullanılacaksa her pazartesi sorgulama yapıp filtreye uygun kişi varsa mesaj gönderilir. (Doğum tarihi ve evlenme tarihinin yılın hangi haftasında olduğu bulunur, günün tarihinin haftası ile aynı olan kişi kayıtları gösterilir.)

toplu_eposta5

 e-Posta Başlık;  Gönderdiğiniz e-postalarda konu alanında yer alacak bilgidir. Otomatik olarak kurum adından oluşturulur, değiştirilebilir bir alandır.
Gönderilecek Mesaj;  Göndermek istediğiniz e-posta mesajını buraya yazınız. Hazır mesajlardan istediğinizi seçebilir veya buraya yeni bir mesaj yazabilirsiniz.
Mesaj Formatı;  göndereceğiniz e-posta mesajı text veya html formatında olabilir. Hangi formatta göndermek istiyorsanız onu seçiniz.

Hazır Mesajlar; önceden hazırladığınız mesajlar burada listelenir, üzerine tıkladığınızda Gönderilecek Mesaj kutusuna aktarılır.

Eklenecek Dosya;  Göndereceğiniz e-postaya herhangi bir dosya eklemek istiyorsanız buradan seçebilirsiniz.

Hitap Şekli; Göndereceğiniz e-posta mesajına hitap eklemek istiyorsanız, ekleyeceğiniz hitap şeklini seçiniz. Farklı bir hitap eklemek için Hitap Şekli kutuçuğunu açtıktan sonra alt sol köşedeki Liste Öğelerini Düzenle düğmesine basarak yeni hitap şekli ekleyebilirsiniz.

“HİTAP+Ad Soyad” EKLE;  işaretlendiğinde mesajınızın başına seçtiğiniz hitap şekli ve gönderilecek kişinin adını soyadını ekler.

“Ad Soyad” EKLE;  işaretlendiğinde mesajınızın başına  gönderilecek kişinin adını soyadını ekler.

“Bakiye” EKLE;  işaretlendiğinde mesajınızın sonuna gönderilecek kişinin borç bakiyesini ekler.

“Gönderen” EKLE;  işaretlendiğinde mesajınızın sonuna gönderen kurum/kişi adı ekler.

toplu_eposta6

Gönder;  İstenilen filtremeler yapıldıktan sonra “E-Posta Gönderilecekler Listesi” nde görünen kişilere mesaj göndermek için Gönder düğmesine tıklayınız. Gönderme işlemi başladığında düğmenin solunda bulunan alanda kaç adet e-posta gönderildiği gösterilir. Ayrıca Gönderilecek Mesaj alanının hemen altında ilerleme çubuğu gösterilir, buna bakadar ne kadar gönderi yapıldığını ne kadar gönderilecek e-posta kaldığını görebilirsiniz.

toplu_eposta7

E-Posta Gönderilecekler Listesi;  Burada görünen kişilere e-posta gönderilir.

Kişinin adı soyadına çift tıklanırsa, o kişiye ait ayrıntı formu açılır.   toplu_eposta8 düğmesine  tıklanırsa Kişi Ayrıntı formu açılır. toplu_eposta9  düğmesine tıklanırsa o kişiye gönderilecek mesaj görüntülenir.

Mesaj görüntüleri;

toplu_eposta10 toplu_eposta11 toplu_eposta12