H2ST Genel Sms-EPosta Gönderi Programı Yardım – Kişiler

KİŞİ LİSTESİ

Sms veya mail gönderilecek kişilerin tanımlarını buradan yapabilirsiniz.  Tek tek giriş yapabilirsiniz veya Excel ve Outlook’tan kişi bilgilerini programa yükleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz kişi bilgilerini değişik formatlarda dışarı aktarabilir veya yine değişik formatlarda ePosta ile gönderebilirsiniz.

Yeni Kişi  düğmesine basarak açılacak olan formdan yeni kişi bilgilerini girebilirsiniz. Girdiğiniz bu kayıdı Outlook adres defterine ekleyebilir, bu kişiye outlook üzerinden e-posta gönderebilirsiniz.

kisiler2

Dışarı Aktar  düğmesine basarak istediğiniz formatta kayıtlı kişi bilgilerinizi bilgisayarınıza kayıt edebilirsiniz.  Bu bölümü yedek amaçlı veya bilgilerinizi farklı bilgisayarlara taşımak için kullanabilirsiniz.

kisiler3

Outlook’tan Ekle  düğmesine basarak bilgisayarınızda kurulu olan Outlook’tan, adres defterinize kayıtlı olan kişileri  seçerek veya tamamını programa aktarabilirsiniz.  Eklencek kayıtları CTRL veya SHIFT tuşlarına basılı tutarak seçin Ekle düğmesine ve sonra Tamam düğmesine basın. Bu kadar, Outlook’tan seçmiş olduğunuz tüm adres kayıtları programa yüklendi.

kisiler4

Excelden Ekle düğmesine basarak bilgisayarınızdaki Excel dosyasından programa kayıt aktarabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus excel deki kolon başlıklarının programın okuyacağı şekilde olmasıdır.  Kullanılabilecek kolon başlıkları şunlardır ;  Adi, Soyadi, E_posta_Adresi,
Cep_Telefonu, Grup_e_posta, Grup_SMS, BBakiye, Dogum_Tarihi, Evlenme_Tarihi, Sirket, Is_Unvani, Is_Telefonu, Ev_Telefonu, Faks_Numarasi,
Adres, Sehir, Semt_Bolge, Posta_Kodu, Ulke, Web_Sayfasi, Notlar.

kisiler5

Excel dosyası örneği;

kisiler6

E-posta Listesi düğmesine basılarak kişi listesinde bulunan kayıtları farklı formatlarda e-posta ile istenilen adrese gönderebilirsiniz.

kisiler7

Raporlar açılan kutusundan istediğiniz raporu seçerek yazıcıdan kağıda dökebilirsiniz.

kisiler8

 

KİŞİ Listesi’ndeki alanlar

Kimlik  otomatik verilen numaradır, üzerine tıklandığında Kişi Ayrıntı formu açılır.

Adı, Soyadı bu alanlara çift tıklandığında Kişi Ayrıntı formu açılır.

E-posta Adresi bu alanlara çift tıklandığında Outlook ileti formu açılır.

Hatalı e-posta  toplu e-posta gönderimlerinde yapılan kontrolde e-posta adresi hatalı yazılmış veya böyle bir e-posta adresi yoksa, bu adrese gönderim yapılamamışsa program tarafından otomatik işaretlenir. Adres düzeltilip gönderim yapıldığında işaret otomatik kaldırılır.

Hatalı Cep toplu sms gönderiminde,  cep telefonu yanlışsa veya gönderim yapılamamışsa program tarafından otomatik işaretlenir. Hata düzeltilip gönderim yapıldığında otomatik olarak işaret kaldırılır.

Mail Grubu  e-posta göndereceğiniz kişileri gruplaya bilir, istediğiniz gruba farklı e-postalar gönderebilirsiniz. Yeni grup ilave etmek için alan üzerinde çift tıklayın açılacak olan grup tanımları formundan yeni grup girişi yapabilirsiniz.

SMS Grubu  SMS göndereceğiniz kişileri gruplaya bilir, istediğiniz gruba farklı SMS gönderebilirsiniz. Yeni grup ilave etmek için alan üzerinde çift tıklayın açılacak olan grup tanımları formundan yeni grup girişi yapabilirsiniz.

BBakiye  müşteri veya üyelerinizin borç bakiyelerini bu alana girerek, ödeme hatırlatması için e-posta veya SMS gönderebilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz cari hesap takibi, muhasebe işlemleri programlarından adı, soyadı, e-posta, cep telefonu, mail grubu, sms grubu, bakiye alanları olan bir excel raporu hazırlayıp bu rapordan programa belli periyodlarda aktarım yaparak kolayca istediğiniz kişilere e-posta ve sms gönderebilirsiniz.

Doğum Tarihi kutlama mesajı göndermek istediğiniz kişilerin doğum günlerini girebilirsiniz.

Evlenme Tarihi kutlama mesajı göndermek istediğiniz kişilerin evlilik yıldönümlerini girebilirsiniz.

Aktif  mesaj göndermek istemediğiniz fakat silmekte istemediğiniz kişi kayıtlarının aktif çekini kaldırabilirsiniz.

kisiler9

KİŞİ Listesine Yeni Alan Ekleme

Kişi listesinde gizli olan alanları görmek için, herhangi bir alan başlığı üzerinde farenin sağ tuşuna tıklayın. Açılan pencereden Alanları Göster  seçeneğine tıklayın. Açılan pencereden görmek istediğiniz alanın solundaki kutuçuğu işaretleyin.

kisiler10kisiler11